Företaget

Södermalms Skyltfabrik AB – Företaget med ca 80års skylterfarenhet.

Södermalms Skyltfabrik etablerades i Stockholm under 1940-talet av två stockholmsprofiler vid namn Einar Busk & Tore Schillerström.

Dessa båda herrar hittade en lokal på Söder med utsikt över Stockholm och med stadens skyltar ”under” sig. Här låg tillverkning och kontor under ett flertal år. Javisst ja’ platsen har jag glömt att säga, det var på Fjällgatan 34 allt började. Samtidigt som skyltar och ett antal glasmålningar tillverkades under dessa år, växte företaget i takt med att butiker och andra företag ville synas mer.

När verksamheten flyttade till Tjärhovsgatan 19, följde nytt ägandeskap. Det var då jag och ytterligare en person tog över företaget Södermalms Skyltfabrik som var verksam på denna adress under ca 6 år.

1987 delades företaget upp i två separata bolag. I samband med detta gick flyttlasset åter mot Söders höjder till nya lokaler anpassade för vår skylttillverkning. Svartensgatan 10-12 blev vår nya adress. Här gick det fort, lokalerna växte vi ur på nolltid. Vi ville vara kvar på Söder. Efter mycket letande hittade vi tillräckligt stora lokaler i Södra Hammarby och adressen var Virkesvägen 24 C, Södra Hammarby. Nu fick vi känslan av att vi inte skulle komma att behöva flytta något mer, för vi hade ju så väldigt bra lokaler!

Tiden gick, företaget växte allt större, ja, tro det eller ej, men vi växte även ur lokalerna på Virkesvägen. 1997 så gick första flyttlasset till våra nuvarande lokaler (1500 m2) som ligger i Länna Ind.omr i Skogås. Vi är väldigt nöjda med dessa lokaler men faktum är att snart så har vi växt ur dem också, men den här gången så blir det utbyggnad istället för en flyttning.

Idag har vi egen tillverkning av tex. ljusskyltar, ledskyltar, smidesskyltar, juldekoration, informationsskåp och plåtskyltar. I vilket fall, behöver du hjälp med att synas, så vet du att vi på Södermalms Skyltfabrik sedan länge kan det här med skyltar.

Gunnar Stenwreth – VD med personal.